Over mijn grens - en nu?

maandag 18 december

Accreditatie
Locatie/Tijd

De Schouw, Kerkplein 3, 7607 BT Almelo / 18:00 tot 20:30 uur

Organisatie

SHT-THOON/FEA/CHPA

Aantal ingeschreven deelnemers

12/12

Voor

FEA - POH FEA - Huisarts CHPA - Waarnemer en HIDHA FEA - POH GGZ FEA - VS PA Meer groepen weergeven

Inloggen en inschrijven

Omschrijving

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag en (be-)dreiging in de huisartsenpraktijk.
Iedereen heeft wel eens te maken met vormen van grensoverschrijdend gedrag en soms ook zelfs (be-)dreigingen in de huisartsenpraktijk. Oplopende frustraties rondom de Coronapandemie helpen hier niet bij.
Hoe herken je grensoverschrijdend gedrag? Wat zijn jouw grenzen? Hoe ga je hier mee om, met respect voor jezelf én voor de patiënt? Wat kun je als collega doen?

Voor wie is deze scholing?
Deze scholing is bedoeld voor zowel huisartsen als ook praktijkondersteuners, doktersassistentes, verpleegkundig specialisten en praktijkmanagers. De scholing is geschikt om met collega’s uit je team te volgen, maar dat is niet noodzakelijk. Gezien het kwetsbare onderwerp werken we bewust met kleine groepen. Via Corpio kun je je inschrijven voor een datum en plaats die voor jou passend is. Daarbij maakt het dus niet uit bij welke zorggroep je aangesloten bent.

Wat leer je in deze scholing?
In de scholing word je je bewust van het feit dat grensoverschrijdend gedrag, waaronder (be-)dreiging,
kan voorkomen in de praktijk, maar niet bij de zorg hoort. Je wordt je bewust van je je eigen grenzen.
Je leert de 4 oorzaken van grensoverschrijdend gedrag te herkennen en manieren om hier een antwoord op te geven.
Vervolgens wordt het belang besproken van samenwerken en elkaar ondersteunen bij een incident. Er komen manieren aan bod om afspraken over zowel gewenst als ongewenst gedrag te maken en uit te dragen.


Programma

17.30-18.00 Inloop broodje

18.00- 20.30 start scholing

Er is een programma gemaakt waarin verschillende onderwerpen interactief worden behandeld. Wat is grensoverschrijdend gedrag? En wat zijn de meest voorkomende natuurlijke reacties hierop. Tevens is er de mogelijkheid om vragen te stellen, eigen behoeften t.o.v. collega’s kenbaar te maken en effectieve reacties te oefenen.

Er wordt, in subgroepen en plenair, casuïstiek en ervaringen gedeeld en besproken om samen naar conclusies toe te werken. Ook het agressie protocol en het doen van een melding zijn onderdeel van het programma. Tot slot worden er concrete afspraken gemaakt over hoe je er voor de patiënt, voor andere aanwezigen en ook voor elkaar kunt zijn in vervelende situaties.

Voorbereiding: 
Om de scholing te laten aansluiten bij de verwachtingen kun je je vragen tot één week voor de scholing mailen: contact@agnesijland.nl


Aanvullende informatie

Om het gratis te gebruiken p-terrein van Grote Kerk / De Schouw te bereiken rijdt / navigeert u naar het adres Het Kolkje 2 in Almelo en NIET naar het feitelijk adres van De Schouw, Kerkplein 3.
Na het parkeren van de auto loopt u via de achteringang van het buitenterrein rechtsom om De Schouw heen naar de entree aan het Kerkplein 3.

Onderstaande routebeschrijving en instructie parkeren voor de Schouw:

http://www.deschouwalmelo.nl/Route/tabid/56/Default.aspx

Praktische informatie

Accreditatie Aangevraagd bij ABC1, VV&N, NVvPO, VSR en NVDA.

Deze scholing wordt aangeboden door SHT-THOON en FEA in het kader van persoonsgerichte zorgen met het doel om het werkplezier in onze regio te vergroten.

Trainers: Agnes IJland, Zorg in Kwaliteit,
Arjan Dijks, Dijks trainingen 


Interesselijst

Zit er geen geschikte datum tussen?
Schrijf je in voor de interesselijst en ontvang een email als er een nieuwe datum beschikbaar komt.

Log in om jezelf aan te melden voor de interesselijst